Rotary Lier is een lokale serviceclub die deel uitmaakt van een internationale organisatie met 1,2 miljoen leden die probeert sociale noden in de lokale gemeenschap te ledigen;

Van groot belang is de actieve inzet in de serviceprojecten van de club en het district. Lid zijn van Rotary betekent zich ten volle inzetten, tijd vrijmaken en energie besteden aan en ten voordele van de gemeenschap.

In het verleden is o.a. steun gegeven aan de borstkliniek te Lier, VZW de Stappaert, de Ionahoeve, de Regenboogschool, enzovoort enzovoort.

Ook internationaal is Rotary actief met bijvoorbeeld de uitroeiing van polio, diverse waterprojecten wereldwijd en vele dergelijke projecten.

Natuurlijk worden er ook kleinschalige internationale projecten gesteund van onze zusterclubs zoals bijvoorbeeld de ambulance voor MS patienten in Westcliff (UK)